Tariquet Chardonnay

Een volle en spannende wijn die in de mond ondersteund wordt door de vanille van de rijping op houten vaten. De smaak wordt gekenmerkt door een fris en krachtig mondgevoel met een volle en rijke smaak van geroosterd brood. In de neus herkennen we aroma’s van bloemen, vanille en een hint van verse boter.
Berliner Wein Trophy: Zilveren medaille
Te bestellen vanaf aantal flessen: 2
€ 8,99
  • Koop 12 flessen voor € 7,65 per fles
Dit artikel is direct leverbaar.
 

Druiven

Aanvullende Informatie

Land Frankrijk
Wijnhuis Château Tariquet
Wijnregio Bergerac
Soort Wit
Druivenras Chardonnay
Awards Overige awards
Jaar 2016
Kleur Goudgele kleur
Druif 100% Chardonnay
Smaak Een volle en spannende wijn die in de mond ondersteund wordt door de vanille van de rijping op houten vaten. De smaak wordt gekenmerkt door een fris en krachtig mondgevoel met een volle en rijke smaak van geroosterd brood.
Smaakprofiel Wit vol & rijk
Alcoholpercentage 12,5%
Drink moment Erg lekker bij gegrild vlees, vis of bij gevogelte of kalfsvlees
Allergenen Sulfiet
Wijnhuis Château Tariquet

Le Tariquet is in de familie sinds 1912. In de eerste plaats was het het huis van Hélène en Pierre Grassa, die deze traditie starten met hun liefde voor Armagnac. Opgevolgd door hun kinderen Maïté en Yves, beiden fervente wijnmakers, en nu gecomplementeerd door  Yves 'zonen, Armin en Rémy. Dat maakt hen tot de derde generatie van de wijnboeren in de familie. Samen beheren ze het Tariquet landgoed. Met bijna 900 hectare grond, produceren ze Tariquet witte wijnen en de Bas-Armagnac brandewijnen die internationale bekendheid hebben gewonnen.

Men zou kunnen veronderstellen dat het succes Tariquet is gewoon het resultaat van hard werken, toewijding en respect voor de wijnstok en alle dingen wijnbouwproducten. Maar de kleine regio van Gascogne bekend als de Gers, beroemd om zijn Armagnac en de kwaliteit van het leven, is ook een bastion van Gascon druiven en terroir, waar verschillen worden geteeld met een vleugje gemotiveerde opstandigheid.

Het breken van de regels
De grond die de Tariquet wijngaarden voedt is de sleutel tot de essentie van hun wijnen. Het gematigde klimaat van de regio speelt ook een cruciale rol, de warme dagen in augustus en de koele nachten stimuleren de ontwikkeling van aromatische precursoren.

Yves Grassa, nu een internationaal gerenommeerde wijnmaker uit de Gascogne, begon 25 jaar geleden met het doorbreken van de regels van het traditionele wijnmaken, waarna hij prachtige witte wijnen maakte die consequent werden gekenmerkt door een frisse finesse en fruitige elegantie.

Hij was de eerste in de regio om chardonnay, sauvignon of chenin druiven, die verre van populair waren in die dagen aan te planten. En vervolgens toverde hij combinaties van gezworen vijanden zoals chardonnay met sauvignon, of chenin met chardonnay. De Tariquet stijl werd geboren: contemplatie, rebellie en rede, gevolgd door continue observatie en verbetering. Zowel in de wijngaard als in de wijnkelder!

Reviews

Meer wijnen uit dit land

Meer wijnen uit dit land

De websites van VillaVino maken gebruik van cookies.  Ja ik geef toestemming   |   Informatie over privacy