Boschendal The Pavillion Chenin Blanc

Een heerlijke frisse, elegante en droge witte wijn met subtiele hinten van kruiden en fruit. De afdronk is lekker lang. In de neus herkennen we aroma’s van veel tropisch fruit. Zeer toegankelijk!
Te bestellen vanaf aantal flessen: 2
€ 9,99
Dit artikel is direct leverbaar.
 

Druiven

Aanvullende Informatie

Land Zuid-Afrika
Wijnhuis Boschendal
Wijnregio Franschhoek
Soort Nee
Druivenras Chenin Blanc, Viognier
Awards Nee
Jaar 2015
Kleur Lichtgeel
Druif 95% Chenin Blanc, 5% Viognier
Smaak Een heerlijke frisse, elegante en droge witte wijn met subtiele hinten van kruiden en fruit. De afdronk is lekker lang. Zeer toegankelijk!
Smaakprofiel Wit fris & fruitig
Alcoholpercentage 13,5%
Drink moment Heerlijk als aperitief maar ook erg lekker bij een stuk tonijn
Allergenen Sulfiet
Wijnhuis Boschendal

Het Zuid-Afrikaanse landgoed Boschendal bevindt zich in de prachtige omgeving van de Groot-Drakenstein vallei gelegen aan de poort naar Franschhoek. De wijnmakerstraditie van het wijnhuis Boschendal gaat terug tot aan het einde van de 17e eeuw. Het is in 1685 opgericht door Franse Hugenoten op de vlucht voor de Inquisitie in hun geboorteland. Het landgoed werd geschonken door de Nederlandse gouverneur Van der Stel. Naast Franse invloeden heeft het landgoed een Nederlandse achtergrond terugkomend in het prachtige landhuis ontworpen in kenmerkend Kaap-Nederlandse stijl. Tegenwoordig is het in handen van de coöperatie Douglas Green Bellingham (DGB) Zuid-Afrika zij zetten de traditie in stijl voort en houden rekening met het cultureel erfgoed. 

De wijngaarden hebben een totaal oppervlakte van 200 hectare waar verschillende grondsoorten en hoogteniveaus elkaar afwisselen. Hierdoor ontstaan klimaat- en omgevingsverschillen zeer geschikt voor het aanplanten van verschillende druivenvariteiten als: Chardonnay en Sauvignon Blanc en blauwe duiven als Cabernet Sauvignon Pinot Noir en Shiraz

De mooie geschiedenis van het bedrijf is zeker nog terug te vinden op het landgoed maar innovatie op het gebied van wijnproductie is de succesfactor die is terug te vinden in de wijnen van Boschendal. Nieuwe vinificatie methodes gebaseerd op basiskwaliteiten van de ondergrond en type druif zorgen voor een goede opbrengstkwaliteit verhouding met behoud van een individueel karakter per wijn. De duurdere wijnen rijpen op houten vaten om nog meer smaak en balans te geven. Naast het produceren van mooie wijnen is Boschendal een prachtig landgoed en zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.

Reviews

Meer wijnen uit dit land

Meer wijnen uit dit land

De websites van VillaVino maken gebruik van cookies.  Ja ik geef toestemming   |   Informatie over privacy